31 Ocak 2009 Cumartesi

Elma tatlısı


Kolay bir tarif. Evde elma, ceviz varsa hemen yapmaya koyulun.

Elma tatlısı

Gerekli malzemeler:
5-6 Elma(sert)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuru üzüm
10-12 karanfil
5-6 çay bardağı toz şeker

Yapılışı:
Elmalar soyulur, sap yerlerinden patates veya kabak oyacağı ile ortaları boşaltılır. Dibini delmemeye özen göstermek gerekiyor. Çekilmiş ceviz, kuru üzüm ve tarçın bir kapta karıştırılır. Tatlı kaşığı yardımıyla açılan boşluklara bu karışım doldurulur. Elmaların üzerine karanfiller saplanır. Yayvan bir kaba konur her elmanın üzerine bir çay bardağı şeker dökülüp çok az su ilavesiyle kısık ateşete yaklaşık 7-8 dak pişirilir. Elmanın cinsine göre pişme süresi az da olsa uzayabilir.

Bazı tariflerde puding kullanılıyor. İstenirse üzerine vanilyalı puding dökebilirsiniz . Ben bu sefer pudingsiz yaptım.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP