29 Ocak 2009 Perşembe

Ispanaklı Börek



Ispanaklı Börek (10-12 Kişilik)

Gerekli malzemeler:
1 kg ıspanak
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yufka
2 yumurta (1 yumurta üzerine sürmek için)
400 gr beyaz peynir

Yufakalara sürmek için
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda (normal su da kullanılabilir
1 su bardağı süt

Yapılışı:
İç harcın hazırlanması

Soğan küçük doğranır vaya mutfak robotunda kıyılır. 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur. Ispanaklar yıkanır küçük küçük kesilerek soğana ilave edilir. 1 kaşık daha yağ ilave edilip ıspanaklar da kısık ateşte kavrulur. Eğer çok su salarsa tencerenin altını kapatıp biraz soğuması beklenir tel süzgeçten süzülür. Geri kalan ıspanak suyu renkli pilav yaparken veya çorbalarda kullanılabilir.

Peynir bir kaba ufalanır. İçine 1 yumurta kırılır ve kavrulan ıspanakla karıştırılır.


Yufka düz bir zemine yayılır. Her tarafına süt, soda ve sıvı yağ karışımı önce kaşıkla sonra fırça yardımıyla sürülür. Yufka ortadan ikiye katlanır üst yüzeye tekrar karışım sürülür.


Yufkanın düz uzun tarafına ıspanaklı harç konur, ve uzun rulo yapılarak yağlanmış fırın tepsisine konur. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Kalan karışım yufkaların üzerine dökülür. Yarım saat kadar beklenirse yufkalar bu karışımı daha iyi emiyor. Fırına koymadan önce 1 çay bardağı sıcak su, 5o gr eritilmiş tereyağı karışımı ve çırpılmış yumurta böreğin üzerine sürülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP