27 Ocak 2009 Salı

Tahinli cevizli çörek



Gerekli malzemeler:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı su
5 su bardağı elenmiş un (Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak 4 bardaktan sonrasını kontrollu ilave edin)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250-300gr çekilmiş ceviz
6 tatlı kaşığı kadar tahin
2-3 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı kuru üzüm (veya yerine yaklaşık 1 su bardağı toz şeker )
Bezeleri yağlamak için ayrıca Yarım kahve fincanı çiçek yağı

Yapılışı:
Çukur bir kap içine oda sıcaklığındaki yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve un ,tuz, kabartma tozu yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri nemli bir bezle kapatılarak 20 - 30 dak
dinlendirilir. Hamur 4 parçaya bölünür.

Her bir parça merdane ile hafifçe unlanmış zeminde yaklaşık 25 cm çapında açılıp üzerine sıvı yağ sürülür ve rulo yapılıp kendi etrafında döndürülerek, hafifçe unlu zeminde merdane ile tekrar açılır.

Yine yağ sürülür, üzerine kaşıkla tahin gezdirilir, ceviz serpilir, kuru üzüm ve tarçın konulup iki baştan rulo yapılır. Rulolar ortada buluştuğunda bıçakla ikiye ayrılır. Her bir parça kendi etrafında döndürülüp yuvarlak şekil verilir.

Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzeri başka bir fırın tepsisiyle kapatılıp soğuması beklenir.


Not: Kuru üzüm koymayıp toz şeker serpebilirsiniz .Veya tatlı sevenler hem şeker serpip hem de kuru üzüm koyabilirler. Üzerine yumurta sürmeyebilirsiniz o takdirde 2 çorba kaşığı sıcak su +2 çorba kaşığı sıvı yağ karışımı sürülebilir. Ve üzerine susam serpebilirsiniz.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP