26 Ocak 2009 Pazartesi

Torunlarıma yemekler

Allah bağışlasın, biri üçbuçuk, diğeri bir yaşında iki torunumuz var. Bizimle birlikte yemek yiyorlar. Yemeklerde baharatı çok sevmeme rağmen kullanmaktan şimdilik kaçınıyorum. Üzerine sos konacak yemeklerden bir kısmını ayırıp sadece bizim yiyecek olduklarımıza sos koyuyorum. Örneğin bulgurlu köfteyi yaparken içine kimyon koymadım, bizim için ayırdığım kısma da sarımsaklı sos koydum.


Küçük torunum pütürlü gıdaları rahatlıkla yiyor fakat son bir haftadır nezle ve burnu tıkalı olduğu için yemekleri sulu ve püre şeklinde vermeyi tercih ettik. Zeytinyağlı kereviz yaparken kerevizlerin üstüne koyduğumuz patates, havuç, bezelyeli karışımdan bir miktarını ayırıp makarna ile karıştırıp blenderden geçirdik. Zaten satılan hazır kavanoz mamalar da aynı şeyleri içeriyorlar. Evde kendi bildiğimiz yöntemle yapınca daha sağlıklı olacağına inanıyorum.


Marketlerde veya bakkalarda satılan hazır mamaları alırken son kullanma tarihlerine çok dikkat etmek gerek. Bunu mesleğim gereği ve bir kaç defa da tanık olduğum için belirtmeyi uygun gördüm. Eczanelerde genelde raf ömrü kontrolu sık yapılır fakat marketlerde veya bakkalarda ne yazık ki çok dikkat edilmiyor gözden kaçıyor.

4 yorum:

firdevs

blogunuz hayirli olsun :)

tariflerinizi merakla bekliyorum :)

Mutfakname-Zuhal

blogunuz hayırlı olsun, hoşgeldınız aramıza...
değişik tarıflerınızı beklıyoruz...

Açar Kızı

Mesajlarınıza teşekkür ederim.Sizlerin de katkılarınızı fikirlerinizi beklerim.Sevgiler.

Adsız

Merhaba, blogtaki bilgiler icin tesekkurler. Pratik Anne sayfasindan da epey faydalaniyorum. Benim bebegim 8 aylik. Acaba torunlariniza yaptiginiz yemek tariflerine "label" eklerken hangi ay icin uygun oldugunu da yazabilir misiniz?

Cok tesekkurler,

Esra.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP