10 Şubat 2009 Salı

Kremalı pırasa çorbası


Mutfağımızda ve genelde diğer milletlerin mutfağında çorba ilk yemek olarak gelir. Türk mutfağının vazgeçilmezi tarhana çorbası başta olmak üzere çok çeşit vardır. Bunlardan birini de ben denedim .Evde çocuk olunca bizim için çorba vazgeçilmez oluyor.

Gerekli Malzemeler:

2 adet pırasa
2 havuç
2 patates
1 kahve fincanı pirinç
1 Kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 litre tavuk suyu (bulyon kullanılabilir)
1 Su bardağı süt
1 Küçük paket krema
Tuz

Yapılışı:

Soğan mutfak robotunda doğranır. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar çevrilir .Tavuk suyu ilave edilir. Yıkanıp ayıklanan ve küçük doğranan sebzeler sırasıyla önce havuç sonra pırasa ve patates olmak üzere kaynayan tavuk suyuna atılır .Pirinç de yıkanıp katılır .Tuz konur .Sebzeler helmeleşince sıcak süt ilave edilip blenderle pütürsüz hale getirilir .Son olarak da krema konur ve karıştırılır.

2 yorum:

Adsız

Acaba kremayi US'de ne isimde sorabiliriz markette. Dondurma ve tatli ustune konan whipping cream dedikleri seymi krema, burda bahsettiginiz acaba. Yanlis bir sey almaktan cekiniyorumda. nasil bir seydir bu krema, bu tarifte kullanilacak? Baska tariflerinizde de krema kelimesini okudum. Nasil alacagim marketten soylerseniz sevinirim. Bir link filan varmi elinizde gorsem anlarim ancak gibime geliyor. Sagolun.

Açar Kızı

Ben whipping cream kullanıyorum.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP