6 Şubat 2009 Cuma

Mantarlı Tavuk




Gerekli malzemeler:
5 Parça dövülmüş tavuk göğsü
1 Kuru soğan
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz

İç Malzemesi:
300 Gr mantar
1 Kuru soğan
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Domates (Konserve kesilmiş domates de olabilir)
2 Çarliston biber
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
100 Gr tereyağ
1/2 Su bardağı sıcak su
3 Yemek kaşığı doğranmış domates
2 Çorba kaşığı rende kaşar peynir

Yapılışı:
Geniş bir kabın içine piyazlık doğranan soğan, yıkanan tavuk eti , tuz, yoğurt ve sıvı yağ konulup harmanlanır ve marine olması için beklenir.

İç Harcın Hazırlanması:
Kuru soğan doğranıp 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur. Çarliston biber yıkanıp küçük küçük doğranıp soğana ilave edilir . İki dakika çevrilir ve doğranmış domatesler ilave edilir. Mantarlar yıkandıktan sonra doğranır tuz ve karabiberle birlikte onlar da tencereye konur. Su koymaya gerek yok , çünkü mantar su salar. 10 dakika kadar pişirilir. .

Marine olan tavuk etleri iyice inceltilir. (ya elle ayırabilirsiniz veya dövücü ile inceltebilirsiniz.) Yapılan harç bu tavuk etlerinin içine konarak rulo yapılır . İstenirse bir kürdan yardımıyla tutturulabilir. Borcam tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı, doğranmış domates ve sıcak su karışımı dökülerek 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fırından çıkmadan az önce kaşar rendesi konur.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP