4 Şubat 2009 Çarşamba

Nar hakkında


Akdeniz bölgesinin bitkisi olarak bilinse de bütün Avrupa'da yetişen bir bitkidir. Antioksidan özelliği çok fazladır. Antioksidanlar vücutta oksitlenmeyi önleyici maddelerdir. Bunu vücudumuzdaki bazı enzimleri arttırırıp savunma mekanizmasını arttırarak yaparlar. C vitamini deposudur. Ayrıca potasyum ve demir de içerir. Enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Nar suyunun damar sertliğini önlediği, yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Bilmecelerde "çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane" diye sorulan bu meyve bazı kültürlerde bereketin simgesi olarak görülür. Yeni yıla kapı eşiğinde nar kırarak girmenin o yıl o eve bereket getireceğine inanılır.

Nar ekşisi elde etmek için 2 kg nar sıkılır. Nar suyu 1 kg şeker, 1 bardak su ve 2 limon suyu ile kaynatılır.

Narı kolay ayıklamak için Pratik Nar Ayıklama Yöntemi yazısına bakmanızı tavsiye ederim. Narın suyunu kolayca sıkmak için IDEALISK patates püresi yapan aleti kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP