13 Şubat 2009 Cuma

Toruncana kakaolu puding


Şu an evde perhiz rüzgarları esiyor. O yüzden yarım ölçüyle yaptım bu tatlıyı. Büyük torunuma annesi Kıpırcan diyor, ben de Toruncan. Bu puding onu en sevdiği şeylerden biri.

Gerekli Malzemeler:

Yarım kilo süt
2 Kahve fincanı un
1.5 yemek kaşığı kakao
4 Yemek kaşığı toz şeker
30 Gr tereyağ

Yapılışı:

Bir tencereye un, şeker, kakao konur. Kuruyken karıştırılır. Azar azar süt ilave edilerek kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateş kapatılır. İçine tereyağ konur, tekrar karıştırılır. Tereyağı eridikten sonra kaplara boşaltılır. Bu ölçüyle 4 kase puding çıkıyor.

3 yorum:

Adsız

Kakao toz olarakmi satiliyor acaba? Hic kakao almadim simdiye kadar, kullanmadim. Pakettemi satiliyor, kutudami, marka tavsiyeniz varsa ondan almayi tercih ederim, guzel olmayan bir sey almak yerine.

Açar Kızı

Nestle markayı tavsiye edebilirim.Toz olarak kutuda satılıyor. Sevgilerimle.

Adsız

Cok cok tesekkurler Acar Kizi. Ceviz kek gibi yapmasi kolay ve leziz tarifleri insallah vermeye devam edersiniz. Pratik yemekler cok hosuma gidiyor. Mesela kakao pudding bu sayfadaki pek hosuma gitti. Kakao alir almaz yapicam, sizin sayenizde. Linkinizi bir arkadasa da yolladim. Cevizli kekinizide.

Aklimdayken, ben recipe'lere kendim icin degilde 2.5 yasindaki cocugum icin bakiyorum. Bu yasa yonelik baska tariflerinizi yine gormek umuduyla hoscakalin, tesekkurler.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP