14 Nisan 2009 Salı

Bezelye Çorbası



Çocukluğumda Bursa' da bir otelde yediğimiz bezelye çorbasının tadı hala damağımda.Şimdi otelin yerinde bir otopark var. " Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer " derler ya. Yaptığım çorba bana o çocukluk günlerimi anımsattı.

Gerekli Malzemeler:

1 Kuru soğan
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Kutu bezelye konservesi (ben yarım kg donmuş bezelye kullandım)
1.5 Yemek kaşığı un
4 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı süt
50 Gr tereyağ
2 Çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Soğan yemeklik doğranır. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar çevrilir. Et suyu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca tuz ve bezelyeler ilave edilir.10 dakika pişirilir.

Un, tereyağında kavrulur,süt ilave edilerek sulandırılır.Sonra bezelyeli karışıma ilave edilir 10 dakika daha kaynatılır.Blender ile pütürsüz hale getirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP