16 Nisan 2009 Perşembe

Fındıklı Rulo Muhallebi


Gerekli Malzemeler:

1 Kg süt
1 Su bardağı un
10 Çorba kaşığı şeker
50 Gr tereyağ
1 Su bardağı çekilmiş fındık
2 Muz
Damla sakızı

Yapılışı:

Şeker ve un kuru olarak karıştırıldıktan sonra süt ilavesiyle kısık ateşte muhallebi yapılır.Damla sakızı havanda dövülüp toz haline getirildikten sonra içine katılır .Kıvamlanınca içine tereyağ ilave edilir . Mixerle iyice karıştırılır.
Uygun bir cam kabın içi su ile ıslatılır. Muhallebi bu kaba boşaltılır.
Yarım saat kadar soğuması beklenir.Spatula ile karelere bölünür.
Her bir kare , başka bir tabağa yayılan çekilmiş fındık üzerine konur. Ortasına ikiye bölünmüş muz dilimi, yerleştirildikten sonra rulo yapılıp servis tabağına alınır

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP