8 Nisan 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye


Eşimin en çok sevdiği yemektir . Hele annem yapmışsa. Tabi yazın taze barbunyadan yapılanın tadı bambaşka oluyor da, kışın da kurusunu yapıyoruz artık.

Gerekli Malzemeler:

Yarım kilo barbunya fasulye
1 Kuru soğan
1 Havuç
1 Patates (orta boy)
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 Su bardağı su
2 Çay kaşığı tuz
1.5 Tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Fasulye yıkanır. 1 - 2 saat kadar sıcak suda bekletildikten sonra düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlanır. Kahverengi suyu süzülür.


Soğan yemeklik doğranır, zeytinyağında sarartılır. Küçük kesilen havuçlar da konularak hafifçe kavrulması sağlanır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler eklenir , beraber 5-6 dakika pişirilir. Yine küp şeklinde kesilmiş patatesler ve haşlanmış fasulyeler ilave edilir. Tuz ve şeker eklenerek 15 dakika daha pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP