11 Mayıs 2009 Pazartesi

Etli Pide



Gerekli Malzemeler:

Hamuru için:

1 Paket kuru maya
1 Fincan ılık su
1.5 Su bardağı ılık süt
5 Su bardağı elenmiş un
1 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay bardğı zeytinyağı

İç Malzemesi

1kg Kuzu kuşbaşı
1 Kuru soğan
2 Su bardağı su
2 Çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 Domates
200 gr Tereyağ
1 Yumurta sarısı(üzerine sürmek için)

Yapılışı:

Kuru maya bir bardağın içinde su ile ıslatılır şeker katılır .2 dakika kadar kabarması beklenir. Süt ilave edilir.
Çukur bir kaba elenen una tuz katılır, ortası havuz gibi açılır. Maya ve zeytinyağı katılarak hamur yapılır. Üzeri nemle bezle örtülüp yarım saat sıcak bir yerde kabarması beklenir.

Soğan yemeklik doğranır ,tereyağında kavrulur.Etler ilave edilir kavrulmaya devam edilir . Domatesler küçük doğranır onlar da ilave edilip su katılır etler yumşayıncaya kadar pişirilir.Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber katılır.

Hamur 12 eşit parçaya bölünür . Herbir parça yufkadan biraz kalınca açılır. Ortasına pişen et konur ve oval şekil verilir, kapatılır. Üzerine ılık su ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür. 225 derece ısıtılmış fırında alt seviyede yaklaşık 12 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine tereyağ sürülür.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP