27 Mayıs 2009 Çarşamba

Susamlı Kurabiye


Bir bayram ziyaretinde eşimin yengesinde yediğimiz bu kurabiyeler çok hoşumuza gitmişti. Tarifini alırken torunlara yaparım demiştim. Kısmet toruncanın doğum gününde yapmakmış.

Gerekli Malzemeler:
1 Yumurta
200 Gr oda sıcaklığında margarin (ben tereyağı kullandım)
3 Su bardağı un
1 Su bardağı buğday nişastası
1 Su bardağı susam
6 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu

Yapılışı:

Susam, yanmaz tavada kısık ateşte çevrilir.(rengi hafif kızarıncaya kadar)
Yumurta ve yağ, krema gibi olana kadar karıştırılır. İçine pudra şekeri ilave edilir.
Tekrar karıştırılır.
Un, nişasta ve kabartma tozu ayrı bir kapta harmanlanır. Diğer karışımın içine azar, azar karıştırılarak ilave edilir. Susam da katılıp tekrar karıştırılır.


Buzdolabında yarım saat bekletilir. Sonra düz bir zeminde 3mm kalınlığında açılır.
Kalıplara konulup ,kağıt serilmiş tepside , 180 derecede ısıtılmış fırında yirmi dakika pişirilir. Fırından çıkınca biraz beklenip üzerine pudra şekeri serpilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP