24 Haziran 2009 Çarşamba

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası


Gerekli Malzemeler:

1.5 Su bardağı yeşil mercimek
1 Kuru soğan
1 Su bardağı erişte
250 Gr kuşbaşı et
50 Gr tereyağ
5 Su bardağı et suyu
Tuz
1 Tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Mercimek yıkandıktan sonra haşlanır.

Soğan yemeklik doğranır. Yağda hafifçe kavrulur . Etler ilave edilir.Biraz kavurduktan sonra et suyu ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kaynamakta olan et suyuna tuz ve erişteler ilave edilir.5 dakika pişirilip Haşlanmış mercimek eklenir.
Ayrı bir tavada az tereyağ eritilir içinde nane kavrulur çorbaya ilave edilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP