15 Haziran 2009 Pazartesi

Etli Enginar Dolması


Enginar mevsimi geldi geçiyor bile. Enginar karaciğere çok faydalı bir besin. Sarılık geçirenlerin bir buçuk ay kadar her gün bir enginar yemesi tavsiye ediliyor.Bilindiği gibi enginar özü içeren haplar da eczanelerde satılıyor.

Zeytinyağlısını yapmıştık,bu sefer de dolmasını yapalım dedik. Enginarlı pilav da çok güzel oluyor onu da belirtmeden geçemiyeceğim. İnşallah en kısa zamanda yapıp yazarım.

Gerekli Malzemeler:

6 Adet iri enginar
750 gr dolmalık kıyma
1 Kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Kahve fincanı pirinç
1 Demet dereotu
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı su
50 Gr tereyağı
Ayrıca pirinci haşlamak için 2 Su bardağı su
Limon

Yapılışı:

Enginarların tepesi bıçakla kesilir. Ortası açılır.Kaşık yardımıyla temizlenir. (Türkiye' de artık temizletip satın alabiliyorsunuz ,fakat yurtdışında mümkün değil .Onun için kola kuvvet ayıklamak gerekiyor) Etrafındaki yaprakların hepsi alınmaz çanak şeklinde kalması gerekiyor .Kararmaması için içi limonla ovulur ve limonlu suyun içinde bekletilir.

İçin hazırlanması:

Kıyma bir kaşık sıvı yağ konularak hafif ateşte kavrulur.Soğan da yemeklik doğranıp bir yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur.
Pirinç yıkanır iki su bardağı su ile haşlanır.
Dereotu yıkanır doğranır.
Kavrulmuş kıyma ve soğan,haşlanmış pirinç,doğranmış dereotu ,tuz ,karabiber karıştırılıp harmanlanır.
Bir kaşık yardımıyla çanak şeklinde ayıklanan enginarların içi doldurulur.
Yayvan bir kaba konulup iki su bardağı su ve tereyağ ilavesi ile enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP