28 Temmuz 2009 Salı

Fırında Kabak



Gerekli Malzemeler:

4 Kabak
1 Kuru soğan
1 Tatlı kaşığı zeytinyağ
2-3 Dal dereotu
1 Kahve fincanı su
8 Çorba kaşığı yoğurt
1 Yumurta
1 Limon kabuğu rendesi
tuz,karabiber

Yapılışı:

Kabaklar temizlenip ,halka, halka doğranır.
Soğan rondodan geçirilir.Tencereye yağ konur soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar çevrilir.
Kabak ilave edilip kısık ateşte sotelenir.1 fincan su ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnce kıyılmış dereotu,tuz ,karabiber ilave edilir.
Ayrı bir kapta yoğurt,limon kabuğu rendesi , yumurta iyice karıştırılır ve kabağa ilave edilir.
Yuvarlak bir fırın kabına , bu karışım dökülüp 180 derecede 20 dakika pişirilir
Arzu edilirse üzerine nane konularak servis edilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP