25 Temmuz 2009 Cumartesi

Kırmızı Biber Sarması

Ne zamandır yapmak isteyip de bir türlü elimin değmediği bu tarif , meze olarak çok lezzetli.


Gerekli Malzemeler:
5-6 Tane kırmızı biber
2 Orta boy patates
1 Çorba kaşığı kadar beyaz peynir
1 Çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Tuz,karabiber

Sos için:

1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı sirke
1 Çorba kaşığı hardal
2 Diş dövülmüş sarımsak
Tuz

Yapılışı:
Kırmızı biberler fırında közlenir.Kabukları ve içindeki tohumlar temizlenip boyuna ikiye bölünür.
Patatesler haşlanır. Rendelenip,içine beyaz peynir, tuz, karabiber, maydanoz katılır. Harmanlanır.
Hazırlanan harc,biberlerin geniş ucuna konulup sarılır.

Zeytinyağı,limom suyu,sirke ,hardal,sarımsaklar karıştırılır.Tabağa dizilen biber sarmalarının üzerine dökülür. Bir saat kadar buzdolabında bekletilip servis edilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP