26 Temmuz 2009 Pazar

Patlıcan Salatası



Gerekli Malzemeler:

4 Patlıcan
2 dilim bayat ekmek içi
3 Çorba kaşığı sirke
2-3 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı süzme yoğurt
2 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
1Kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için
domates ,sivri biber,dereotu

Yapılışı:

Patlıcanlar ateşte közlenir.Kabukları soyulduktan sonra limonlu suda bekletilir.
Bayat ekmek içi iyice ufalanır (veya rondodan geçirilir).
Ekmek içi ,sirke,ceviz,süzme yoğurt,zeytinyağı ve tuz patlıcanlarla birlikte karıştırılır.(Hepsi rondodan geçirilse olur)
Üzeri ince doğranmış dereotu ve sivri biberle süslenir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP