27 Temmuz 2009 Pazartesi

Zeytinyağlı Türlü



Gerekli Malzemeler:
250 Gr taze fasulye
2 Havuç
2 Patlıcan
3 Domates
1 Kuru soğan
5-6 Diş sarımsak
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağından iki parmak eksik su
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Taze fasulyeler yıkanıp kılçıkları ayıklanır.İkiye bölünür.Tuzlu suda hafifçe haşlanır.

Patlıcan alacalı soyulup,ortadan ikiye bölünür.Bu parçalar da uzunlamasına kesilir.(havuç ve fasulyeler pişene kadar limonlu suda bekletip sonra su ile yıkanabilir)

Havuçlar uzunlamasına doğranır.
Tencereye zeytinyağından bir çorba kaşığı yağ konur . Yarım halka şekline kesilen soğanlar hafifçe sarartılır.

Tencereye önce havuçlar sonra fasulyeler konur .5 dakika kadar piştikten sonra üzerine patlıcanlar ve yuvarlak doğranmış domatesler konulur.

Ayrı bir kapta dövülmüş sarımsaklar , sirke, şeker ve yağın geri kalanı karıştırılır. Bu karışım sebzelerin üzerine dökülür.Kaynamış suyu da konulduktan sonra kapağı kapatılıp hiç karıştırmadan pişirilir.Ocaktan almadan biraz önce tuzu eklenir. Soğutularak servis edilir.

Not:
Taze fasulyelerin çabuk pişeceğinden eminseniz önceden haşlamaya gerek kalmayabilir.Kimi fasulyeler tabiri caizse su gibi oluyor ,çarçabuk pişiyor.
Ben bir keresinde yanıldım, fasulyeleri haşlamadan koydum , bu sefer fasulyelerin pişmesini beklerken patlıcanlar helme oldu.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP