31 Ocak 2010 Pazar

Yassı Kadayıf Tatlısı



En sevdiğim tatlı diyebilirim. Yapılışı kolay. Ancak yassı kadayıf Ramazan ayı haricinde Bursa da bulunmuyor. Ya Istanbula gittiğimizde alıyorum ya da Ramazan ayının gelmesini bekliyorum. Çok dayanıklı olmadığı için alıp buzdolabında de bekletemiyorum.Hani neredeyse senede bir defa yiyebildiğim için olsa gerek favori tatlı benim için.Yazın Bursa'da iken yapmıştım yazıya dökmem bu güne kısmetmiş.

Gerekli Malzemeler:

Yarım kilo yassı kadayıf
3 Yumurta
3 Su bardağı kadar sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbeti için:

4 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Üzerine:

200 gr çekilmiş ceviz

Yumurtalar çukur bir kabın içerisine kırılır, çatalla veya mikserle karıştırırlır.
Her bir yassı kadayıf, yumurtaya önlü arkalı batırıldıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
Tavadan alınan kadayıf soğumuş tatlıya atılır, bir müddet bekletilerek şerbeti içine çekmesi sağlanır.

Tatlıdan çıkarıldıktan sonra tabağa dizilir, üzerlerine çekilmiş ceviz serpilir.

Şerbetin Yapılışı:
Şeker ve su bir tencereye konulur . Kaynayıncaya kadar beklenir, içine yarım limon suyu konulur.Biraz daha kaynatıldıktan sonra soğutulur.

3 yorum:

Gokcenin-mutfagi

Bir tarif de ben vereyim, mutlaka denemelisin:)
Yassı kadayıfların içine dövülmüş ceviz ve tarçın karışımı konur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Üzerlerine azıcık tereyağ sürülüp fırında kızartılır. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbet dökülür:) Afiyetle yenir:)

Adsız

Merhaba, yassı kadayıfı İstanbul'dan nereden alıyorsunuz?
Teşekkürler
Ebru

Jibek

S.a.Arkadaşım, ellerinize emeğinize sağlık. Yassı kadayıfın hamurunu evde kendiniz yapabilirsiniz, saygılar.
http://cahidejibek.wordpress.com/2009/11/22/yassi-kadayif-tas-kadayif-tarifi/

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP