13 Şubat 2009 Cuma

Aynı yemeklerle yapılan çeşitlemeler

Bazı kimseler iki gün üst üste aynı yemeği yemek istemiyor. Özellikle çocuklar değişiklik arıyorlar. Yenmedi diye atacak mıyız canım yemekleri?

Örneğin ıspanak yemeği birinci gün kıymalı pirinçli yenir. İkinci gün içine yumurta kırarak yumurtalı ıspanak yapılabilir veya krep yapıp içine suyunu süzdürdükten sonra ıspanağı koyarak ve üzerine kaşar rendesi koyup fırınlayarak sunulabilir. Veya köfte yapıp ortalarını çukurlaştırıp içine ıspanakları koyup yine fırınlayarak değişik versiyon olabilir.

Tavuklu herhangi bir yemek ikinci güne fırında makarnanın arasına konulup yalancı lazanya gibi veya yine krep içine konarak fırınlanıp değerlendirilebilir.

Ispanaklı börek için ıspanakları kavururken salan fazla suyu saklayıp renklı pilav veya çorbalarda kullanabiliriz.

Sizlerden gelecek fikirleri de bekliyorum.

3 yorum:

Adsız

Sizi hergun takip ediyorum.Gercekten bu faydali bilgiler umarim kisa zamanda pek cok kisiye ulasir.Sevgilerimle.
Ruhan

sukran

selamlar,tecrübelerinizden faydalanmaya devam ediyoruz,teşekkürler.iki öneride benden;)canım annemden öğrendiğim ve bu şekilde,karnıyarıktan daha çok sevdiğim bir yemek.karnıyarık artınca,ertesi gün çatalla ezip,içine sizin ıspanakta yaptığınız gibi,yumurta kırıyoruz.diğeride,bayat ekmeği değerlendirmek adına güzel bir kahvaltılık.aslında bunun orjinali,köy yufkasıyla(pişmiş yufka)yapılıyor.ismi"omaç"belki önceden ovmaçtı,söylene söylene değişikliğe uğramış olabilir diye düşünüyorum.yufkalar ve ya bayat ekmekler,küçük küçük parçalara ayrılıp,tereyağında yarı pişirilen yumurtalara katılıp,yağlı yumurtayla iyice kaynaşması sağlanır.ha,birde bir gün öncesinden artan pirinç pilavına,yoğurt ve yumurta katarak,üzerine yağda nane kavurup dökerek yayla çorbası ve ya kadın budu köfte yaparak değerlendiriyoruz,haklısınız,her gün aynı şeyi yemek insana hoş gelmiyor çoğunlukla.afiyet olsun..

Açar Kızı

Katkılarınız için çok teşekkürler. Çocuklara kahvaltıyı daha cazip hale getirmek için yeni bir fikir verdiniz.Hemen denemem lazım. Sağolun. Sevgiler.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP