12 Şubat 2009 Perşembe

Ceviz

Elma tatlısında ve tahinli çörekte ceviz kullanınca faydalarından bahsetmek istedim. Özellikle öğrencilere sınav zamanlarında tavsiye edilen cevizin içinde omega 3 yağ asitleri, melatonin, manganez , bakır, magnezyum mevcut. Cevizin şekli de beyne benziyor. Dışta sert kabuk (kafa kemikleri), içinde ince bir zar (beyin zarı), onun için de de meyvası yani ceviz (beyin). Öğrenme kabiliyetini arttırdığı gözlemlenmiş. Hammurabi kanunlarında dahi adı geçen bir bitki. Kötü kolesterolu düşürüp kalp krizi riskini azaltıcı ve damar sertliğini önleyici etkisi dolayısıyla her gün 5-6 tane tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca antioksidan etkisi de mevcut. Cevizdeki melatonin insan vücudunun ürettiği formda. Bilindiği gibi melatonin uyku düzensizliklerinde kullanılıyor.

(Kaynak: Kahramanmaraş S.İ. Üniv. Ziraat fakültesi Y.Doç. Dr. Mehmet Sütyemez 'in raporu)

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP