16 Mart 2009 Pazartesi

Tavuklu Börek





Gerekli malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı tavuk
1 Kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Su bardağı su
5 Yufka
3 Patates
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber

Yufkalara sürmek için
1 Su bardağı su
1 Su bardğı süt
1 Su bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

Soğan yemeklik doğranır. Sıvı yağda pembeleşene kadar çevrilir. Tavuk etleri yıkanır soğana ilave edilir. 2 su bardağı su, tuz,karabiber konularak ile pişirilir.
Patatesler haşlanır rendelenir ,içine kırmızı biber konur.Tavuklarla karıştırılır.
Bir yufka yayılır üzerine su,sıvı yağ ve süt karışımı önce kaşıkla sonra fırça yardımıyla sürülür.Üzerine ikinci yufka konurona da aynı karışım sürülüp önce dörde sonra da sekize bölünür.
Her ayrılan 1/8 lik yufka parcasının başlangıcına patattesli tavuk karışımından 1 çorba kaşığı kadar konularak sigara böreği sarar gibi sarılır . Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patates yumşak olmasını sağlıyor.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP