28 Nisan 2009 Salı

Fırında Tavuk Budu



Gerekli Malzemeler:

5-6 Tavuk budu
1 Kuru soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çorba kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ(Arzu ederseniz zeytinyağ )
2 Çay kaşığı fesleğen
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye (konserve kullandım)
1 Su bardağı su

Yapılışı:

Soğan mutfak robotunda doğranır. Çukur bir kabın içinde doğranmış soğan, sıvı yağ ,yoğurt,salça fesleğen,tuz karabiber karıştırılır.
Tavuk butları yıkandıktan sonra bu karışımın içinde yarım saat bekletilir.Bu karışımla birlikte , bir borcama yerleştirilen butlara, bezelye ve su da ilave edilip 175 derce fırında üzeri alüminyum folyo ile kaplı şekide bir saat kadar pişirilir.
(Üzeri açık olarak pişerse kuruyorlar)

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP