23 Nisan 2009 Perşembe

Kalbura Bastı


Kulakları çınlasın can dostum Gülçin Hanımın yaptığı kalbura bastı tatlısının tadına doyum olmaz Her bayram yapar eksik olmasın.

Bu tarif onun değil, en kısa zamanda onun yaptığı gibi yapmak için tarifini isteyeceğim.

Gerekli Malzemeler:

3. 5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
250 Gr margarin (oda ısısında)
1 Paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şurup için:

2.5 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Önce şurup hazırlanır . Eskilerin deyimiyle revaklı yani ağdalı bir şurup olması gerekir. Şeker su ile eritilir 10 dakika kaynatılır limon suyu ilave edildikten sonra 5 dakika daha kaynatılır.


Yapılışı :

Un elenir, yoğurt, sıvı yağ, katıyağ ile yumuşak bir hamur yapılır içine kabartma tozu konur.


Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır kevgirin arkasına bastırılarak yuvarlak şekilde açılır ortasına çekilmiş ceviz konulur, ve poğaça yapar gibi kapatılır.

175 dercede 25 dakika pişirilir. Üzerine soğumuş olan şerbet dökülür.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP