25 Nisan 2009 Cumartesi

Tahinli Sarma


Bursa 'nın tahinli sarma çörekleri meşhurdur. Özlemiş olarak bir cesaret mayalı hamur yapımına giriştim. Başarılı olduğumu söyleyebilirim.

Gerekli malzemeler:
1 Paket kuru maya
1 Çay kaşığı şeker
1 Fincan su
235 ml süt
1 Çay bardağı zeytinyağı
5 Su bardağı elenmiş un
1 Çay kaşığı tuz

İçi:
1 Çay bardağı Tahin
1 Çay bardağı Zeytinyağı
1.5 Su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Ilık su içinde maya şekerle birlikte eritilir. 3 dakika kadar kabarması beklenir.
Elenen unun ortası havuz gibi açılır. Maya, süt, zeytinyağı,tuz konularak hamur yapılır. Özlendikten sonra üzeri nemle bezle kapatılıp sıcak bir yerde yarım saat kabarması beklenir.
Mayalandıktan sonra, 12 eşit parçaya bölünür.


Birinci beze ince açılır. Üzerine tahin ,zeytinyağı ve pudra şekeri karışımı sürülür.İkinci beze aynı şekilde açılır birincinin üzerine yerleştirilir onun üzerine de tahinli karışım sürülür. Üçüncü beze de aynı şekilde açılarak diğerinin üzerine konur Sonuç olarak 3 katlı hamur yapılmış olur.

Bu hamur boyuna olarak bıçakla kesilir. Her bir parça rulo yapılır ve kendi etrafında döndürülerek sarmal hale getirilir. Üzerine elle bastırılarak yassıltılır ve yağlanmış fırın tepsısıne yerleştirilir .

Geri kalan bezelere üçer üçer olmak kaydıyla aynı işlem uygulanır. Üzerlerine bir çorba kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısı sürülüp 175 dercede 25 dakika kadar pişirilir. Arzu edilirse susam da konulabilir

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP