10 Mayıs 2009 Pazar

Kağıt Kebabı



Gerekli Malzemeler:

1 Kg kuzu kuşbaşı
1 Kuru soğan
2 Su bardağı su (Etleri pişirmek için)
2 Su bardağı su( fırın tepsisine koymak için)
200 gr tereyağ
3 Patates
3 Havuç
1.5 Su bardağı haşlanmış bezelye(konserve veya donmuş olabilir)
2 Su bardağı sıvı yağ (Kızartma için)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ (Fırın tepsisine koymak için)
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik


Yapılışı:

Kuşbaşı et, tahta kaşıkla karıştırılarak tereyağında kavrulur.İçine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir . Yaklaşık 10 dakika kavrulmaya devam edilir. Daha sonra su ilave edilir, altı kısılarak etler yumşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra suyunu çekip çekmediği kontrol edilir, su az gelirse ilave edilir. Etlerin pişmesine yakın tuz , karabiber ve kekik ilave edilir. Çok sulu kalmaması gerekir.
Havuçlar soyulup yıkandıktan sonra haşlanır küçük küpler halinde kesilip, sıvı yağda kızartılır.
Patatesler soyulup yıkanır küçük küp şeklinde doğranıp , kızartılır. Her ikiside fazla yağını almak için peçete üzerine konur.
Bezelyeler haşlanır (konseve kullanılıyorsa gerek yok).
Kare şeklinde kesilen yağlı kağıtların her birisine pişirdiğimiz et ,havuç patates ve bezelye karışımından birer çorba kaşığı konur ve kağıt kapatılarak fırın tepsisine yerleştırılir.Fırın tepsisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 su bardağı su ilave edilir.
Yaklaşık 15 dakika 175 derecede tekrar pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP