30 Mayıs 2009 Cumartesi

Milföylü Elmalı Çörek


Benim favorim olan bir tatlı çörek .

Gerekli Malzemeler:

12 Tane milföy hamuru
4 Elma
4 Çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
1 Yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Yapılışı:

Elmalar soyulup rendelenir. Şeker ile bir kapta çok, çok az su ilavesiyle pişirilir. İnmesine yakın tarçın ve ceviz katılır soğuması beklenir.
Milföy hamurlarını isterseniz bütün kullanıp ortasına elmalı harçtan konulup bohça gibi kapatabilirsiniz.
Veya benim yaptıgım gibi ,milföy hamurları ikiye bölüp harcını koyduktan sonra rulo yapabilirsiniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 175 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir .Fırından çıktıktan sonra biraz beklenir pudra şekeri serpilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP