13 Mayıs 2009 Çarşamba

Tabule




Evin bahçesindeki maydanozlar birden çoştu. Topladık, kızım arkadaşlarına verdi . Yine de bize epeyce maydanoz kaldı. Bu maydanozları ziyan olmadan nasıl değerlendirsek diye konuşurken kızım Tabule yapalım dedi . Hiç yapmadığım ve yemediğim bir şey .
Arkadaşlarımızla restorana gittiğimizde menüde tabule vardı . Ve bizim gruptan birisi tabule ısmarladı . O gün masaya bol maydanozlu bir salata servis edildiğini görmüştüm.
İnternetten tarif ararken Lübnan'a özgü bir yemek olduğunu öğrendim. Farklı seçenekler kullanılarak uygulanmış bir kaç tarif arasından en uygun olabileceğini düşündüğüm bir tarifi yine kendimize göre değiştirerek yaptım.Çok güzel oldu.

Gerekli Malzemeler:

1.5 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı sıcak su
2 Domates
1 Demet taze soğan
2 Demet maydanoz
1 Demet dereotu
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 Çay kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı kimyon
4- 5 diş sarımsak
1 Limon suyu

Yapılışı:

Bulgur sıcak su ile ıslatılır . Üstü kapatılarak demlenmesi beklenir.Taze soğan ,domates ayıklanıp küçük küçük doğranır. Sarımsaklar ezilir.Maydanoz ve dereotu ayıklanıp doğranır. Bütün malzeme bir araya getirilerek harmanlanır.
Bzaı tariflerde kimyon kullanmamış nane konulmuş Fakat kimyon çok yakıştı .
Ayrıca orjinal tarifinde bir su bardağı haşlanmış nohut ve bir adet salatalık da vardı .Ben onları katmadım.
Bu salataya maydanoz salatası da diyebiliriz belki, çünkü özellikle çokça maydanoz kullanılıyor.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP