30 Temmuz 2009 Perşembe

Böğürtlen Reçeli

Karacabey'in kurşunlu köyünü ayrı bir yazıda anlatmak istiyorum.Burada köylüler dağlardan topladıkları böğürtlenleri satıyorlar. Biz de reçelini yaptık .
Reçel tarifi kesinlikle yanılgıya yer vermeyen bir tarif.
Gerekli Malzemeler:
1 Kg.böğürtlen
2 Kg.toz şeker
1 Limon suyu

Böğürtlenler yıkanır, kevgirde bekletilerek suyu süzülür.
Tencereye hiç su koymadan, böğürtlenler konulur 7 dakika kısık ateşte kaynatılır.

Sonra şeker ilave edilir 14 dakika da şekerle birlikte kaynatılır.

1 limon suyu ilave edilip 6 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

Dakikalara uyduğunuz sürece kesinlikle reçelin rengi değişmiyor. Taneler eriyip kaybolmuyor ve çok da sulu olmuyor.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP