Yufkada Köfte
Bu tarifi Oktay ustadan uyarladım. Bir nevi yufkalı mantıyı andırıyor. Afiyetle yedik.
Gerekli Malzemeler:
4 Yufka
Yarım kg köftelik kıyma
1 Kuru soğan
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
Yufkalara sürmek için
1 Su bardağı sıvı yağ
Sos için:
150 Gr tereyağ
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Su bardağı su
Yapılışı:
Soğan rendelenir. Kıyma ,tuz karabiber ile karıştırılarak köfte hamuru yapılır. İçine dolmalık fıstık da konur .Yarım saat buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkarılan köfte hamuru tekrar yoğurulur.İkiye bölünür,rulo yapılır.
Yufkalardan biri tezgaha yayılır.Üzerine fırça yardımıyla, sıvı yağ sürülüp ikiye katlanır.
Geniş kısmına ,köfte hamurundan rulo şeklinde köfte konur.Yufka sigara böreği sarar gibi sarılır. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Bu yufkalar buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Çıkartılıp iki parmak genişliğinde kesilir. Hafifçe yağlanmış tepside 180 dercede 45 dakika kadar pişirilir.
Diğer taraftan tereyağı eritilir . İçine bir bardak su konur, kaynayınca salça ilave edilir.
Servis edileceği zaman yufkaların üzerine bu salçalı karışım sos olarak dökülür. Arzu edilirse yoğurt (sarımsaklı ya da sarımsaksız) konulabilir.
Gerekli Malzemeler:
4 Yufka
Yarım kg köftelik kıyma
1 Kuru soğan
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
Yufkalara sürmek için
1 Su bardağı sıvı yağ
Sos için:
150 Gr tereyağ
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Su bardağı su
Yapılışı:
Soğan rendelenir. Kıyma ,tuz karabiber ile karıştırılarak köfte hamuru yapılır. İçine dolmalık fıstık da konur .Yarım saat buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkarılan köfte hamuru tekrar yoğurulur.İkiye bölünür,rulo yapılır.
Yufkalardan biri tezgaha yayılır.Üzerine fırça yardımıyla, sıvı yağ sürülüp ikiye katlanır.
Geniş kısmına ,köfte hamurundan rulo şeklinde köfte konur.Yufka sigara böreği sarar gibi sarılır. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Bu yufkalar buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Çıkartılıp iki parmak genişliğinde kesilir. Hafifçe yağlanmış tepside 180 dercede 45 dakika kadar pişirilir.
Diğer taraftan tereyağı eritilir . İçine bir bardak su konur, kaynayınca salça ilave edilir.
Servis edileceği zaman yufkaların üzerine bu salçalı karışım sos olarak dökülür. Arzu edilirse yoğurt (sarımsaklı ya da sarımsaksız) konulabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder