23 Temmuz 2009 Perşembe

Soslu Sebze Sote

Yaklaşık bir aydır, yani yurda dönüşümden beri yazamadım. Bazı tamirat işleri, gelen misafirler, bizim bir yerlere gitmemiz bilgsayarın başına oturmamı engelledi diyebilirim.

Memleketimin taze sebzeleri gibisi var mı, oh kavuştum.. Patlıcanı, dolma biberi taze taze ..


Gerekli Malzemeler:

2 Patlıcan
250 Gr taze fasulye
2 Havuç
5-6 Sivri biber
1 Su bardağı sıvı yağ
Tuz

Sos için:
1.5 Su bardağı su
4 Çorba kaşığı yoğurt
2 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
3-4 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulup kuşbaşı doğranır. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sonra yıkanıp kurulanır.

Havuç haşlanır ve boyuna ince doğranır. Fasulyenin kılçıkları ayıklanıp ikiye bölünür ve fazla olmamak şartıyla haşlanır.

Sivri biberler yıkanıp içindeki tohumları temizlenir. Dörde bölünür. Tavaya sıvıyağ konulup sırayla havuç, fasulye, biber ve patlıcanlar kızartılır. Servis tabağına konulur.

Sos için bir tencereye su, dört çorba kaşığı yoğurt ve yumurta sarıları, bir çorba kaşığı un ve 3-4 diş dövülmüş sarımsak konulup,sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden tuzu ayarlanır. Bu sos kızartmaların üzerine dökülür.

Kızartmaların üzerine klasik domates sosu koyardım, bu sefer değişiklik olsun diye Emine Beder'in bu sos tarifini denedim. Şampuan reklamında dediği gibi sonuç mükemmel.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP