25 Mayıs 2009 Pazartesi

Cevizli Kek (yeni tarifle)


Cevizli keki yaparken bu sefer kefir kullandım. Sonuç muhteşem oldu diyebilirim.Süt veya yoğurt yerine kullanılan kefir kekleri yumşacık yapıyor. Ağızda dağılıveriyor.

Gerekli Malzemeler:

3 Yumurta
1 Su bardağı kefir
1 Su bardağı sıvı yağ
1.5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı un
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
1 Paket kabartma tozu

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine yine oda sıcaklığındaki kefir ve sıvı yağ ilave edilir. Çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
Ayrı bir kapta elenen un ile kabartma tozu karıştırılır.Diğer karışıma azar, azar katılarak iyice karıştırılır. Son olarak çekilmiş ceviz ilave edilir.
Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökülerek 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika kadar pişirilir.
(kefir kullandığım zaman fırının ısısını biraz düşürüyorum, pişme süresi de orantılı olarak uzuyor)

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP