Zeytinyağlı yer elması
Yerelması soyması zor, fakat bir o kadar da lezzetli ve faydalı bir yiyecek. Yerleması Çorbası da çok güzel oluyor.
Gerekli Malzemeler:
1/2 Kg yerelması
1 Kuru soğan
1 Çay bardağı zeytin yağı
1 Su bardağı su
1 Fincan pirinç
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı nane
Yapılışı:
Yerelması soyulur. Limonlu suyun içinde bekletilir.
Soğan mutfak robotunda doğranır. Zeytinyağında hafifçe sarartılır. Limonlu sudan alınıp , suda yıkanan yerelması küçük doğranır,tencereye ilave edilir . Su tuz ve şeker de konulup pişirilir.
6-7 dakika kadar sonra yıkanmış pirinç ilave edilir. Pirinçler pişene kadar devam edilir.İndirmeye yakın nane konulur . Soğuması beklenir servs edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder