15 Mayıs 2009 Cuma

Zeytinyağlı yer elması



Yerelması soyması zor, fakat bir o kadar da lezzetli ve faydalı bir yiyecek. Yerleması Çorbası da çok güzel oluyor.

Gerekli Malzemeler:

1/2 Kg yerelması
1 Kuru soğan
1 Çay bardağı zeytin yağı
1 Su bardağı su
1 Fincan pirinç
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı nane

Yapılışı:

Yerelması soyulur. Limonlu suyun içinde bekletilir.

Soğan mutfak robotunda doğranır. Zeytinyağında hafifçe sarartılır. Limonlu sudan alınıp , suda yıkanan yerelması küçük doğranır,tencereye ilave edilir . Su tuz ve şeker de konulup pişirilir.
6-7 dakika kadar sonra yıkanmış pirinç ilave edilir. Pirinçler pişene kadar devam edilir.İndirmeye yakın nane konulur . Soğuması beklenir servs edilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP