14 Mayıs 2009 Perşembe

Lahmacun


Mayalı hamurları yapmaya cesaretim yoktu bir ara . Fakat tahinli sarmayı yaptıktan sonra elim alıştı diyelim.

Gerekli Malzemeler:

1 Paket kuru maya
1 Fincan su (Ilık)
1.5 Su bardağı süt
5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay fincanı zeytinyağı

İç Malzemesi

1/2 Kg yağlı kıyma
1 Kuru Soğan
2 Sivri biber
2 Domates
1 Çorba kaşığı biber salçası
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
4-5 Diş sarımsak
1 Fincan zeytinyağı
Yapılışı.

Maya su ve şeker ile eritilir. 2 dakika kadar kabarması beklenir. Un elenir,tuz konur , ortası havuz gibi açılır. Maya , süt ve zeytinyağı katılarak yumşak bir hamur yapılır.Üzeri nemli bezle kapatılarak sıcak bir yerde kabarması beklenir.

İçin Hazırlanması:

Soğan mutfak robotunda çekilir. Domates ve biber yıkanıp küçük olarak doğranıp kıyma ve salça ile birlikte soğanlara ilave edilir.Tuz ve karabiber ve zeytinyağı eklenir . Az su ile sulandırılır cıvık bir iç olması istenir.

Kabaran hamur 16 adet bezeye ayrılır. Her bir beze 10 cm çapında açılır.Üzerine hazırlanan iç konulur.
Fırın yaklaşık 225 dereceye getirilir. Hazırlanan lahmacunlar fırının en alt kısmında10 ar dak. pişirirlir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP