29 Mayıs 2009 Cuma

Zencefil ve Tarçınlı Kurabiye


Toruncanın, doğum günü için yaptığım ikinci çeşit kurabiyeler de zencefilliydi.

Gerekli Malzemeler:

200 Gr Tereyağ (oda ısısında)
250 Gr pudra şekeri
1 Yumurta
3 Su bardağı elenmiş un
1 Çay kaşığı vanilya
1 Çay kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı tarçın

Oda ısısındaki tereyağ ve yumurta çırpılarak krema haline gelmesi sağlanır.İçine yumurta ilave edilir ve karıştırılır. Vanilya da konulur yine karıştırırlır.
Diğer bir kapta elenmiş un, zencefil, tarçın harmanlanır. Birinci karışıma azar azar ilave edilerek karıştırılır.
Bu hamur buzdolabında yarım saat bekletildikten sonra ince bir şekilde düz bir satıhta açılır. İstenilen şekildeki kalıpla şekil verilir.
Tepsiye yağlı kağıt serilip 180 derece ısıstılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.

2 yorum:

Anonim

elinize sağlık ilk fırsatta denicem oğlumla beraber ama yorum yazma sebebim sadece ve sadece "toruncan" kelimesine koptuğum içindir:)

ayşe

Açar Kızı

Kızım hamileyken karnında çok kıprdadığı için "kıpırcan" koymuştuk adını (tabii ki benzetme sadece) ben de ona uygun "toruncan" diyorum.
Annemin duası vardır.ALLAH size de göstersin inşallah.(Torun)
Sevgiyle kalın sizi ve oğluşunuzu öpüyorum.

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP