12 Mart 2009 Perşembe

Havuçlu Cevizli Kek


Gerekli Malzemeler:

3 Yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 Su bardağı rendelenmiş havuç
3 Su bardağı elenmiş un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Yumurta, toz şeker ile iyice çırpılır. İçine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Elenmiş un katılır. Havuç ve ceviz de konularak, karıştırılır. Kabartma tozunu koyduktan sonra, yağlanmış kek kalıbına dökülerek 175 derece evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP