24 Mart 2009 Salı

Çerkez Tavuğu


Gerekli Malzemeler:

1 Tavuk göğsü (kemikli)
1 Kuru soğan
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
2.5 Su bardağı su
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
2 Diş sarımsak
2 Dilim ekmek içi
1 Çay bardağı süt
Ceviz yağı
Süslemek için birkaç sap maydanoz

Yapılışı:

Tavuk tuz, biber ve ayıklanmış bütün soğan ile suda haşlanır. Suyu süzülür. Tavuk etleri didilir. Borcama konur.

Cevizin yarısı yağsız tavada içine kaşığın ucuyla az kırmızı biber konularak çok kısık ateşte hafifçe çevrilir. Bu arada ceviz yağı çıkarsa ayrılır.(Ben baharatçılarda satılan ceviz yağını kullanıyorum çünkü cevizin yağını çıkarmak bir hayli zahmetli )

Ekmek içi sütle ıslatılır. Dövülmüş sarımsak ,tuz , karabiber , ceviz katılır. Tavuk suyundan azar azar ilave edilerek yumşak bir karışım elde edilir. Bu karışım tavuk etlerinin üzerine dökülür. Üzerine bir tavada ısıttığımız ceviz yağı konur ve kırmızı biber ve maydanozla süslenir.
Ben bu sefer servis ederken krakerlerin üzerine koydum.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP