Yoğurt Tatlısı
Çok severek yediğimiz fazla ağdalı olmayan bir tatlı.
Gerekli Malzemeler:
10 kahve fincanı un
3 Kahve fincanı yoğurt
3 Yumurta
4.5 Kahve fincanı toz şeker
125 Gr tereyağ (eritilip ılıklaştırılacak)
1 Paket kabartma tozu
Şurup için:
3.5 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:Gerekli Malzemeler:
10 kahve fincanı un
3 Kahve fincanı yoğurt
3 Yumurta
4.5 Kahve fincanı toz şeker
125 Gr tereyağ (eritilip ılıklaştırılacak)
1 Paket kabartma tozu
Şurup için:
3.5 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su
yarım limon suyu
Şerbet yapımı için su, şekerle kaynatılırç İçine limon suyu konulur biraz daha kaynatılır. Sonra serin bir yerde soğutulur. Önce şerbeti kaynatıp soğutun ve kek piştikten sonra sıcakken üstüne soğuk şerbeti dökün. Böylece kek çerbeti daha güzel emer.
Kek: Yumurta şekerle çırpılır. İçine yoğurt, eritilmiş tereyağ, un, kabartma tozu katılır. 180 derecede, evvelce ısıtılmış fırında 35-40 dkika pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder