15 Nisan 2009 Çarşamba

Sakızlı Muhallebi


Bu tatlının adı oğlum tarafından değiştirildi . Muhallebi ama bizim evde "beyaz baklava" deniyor.

Gerekli Malzemeler:

1 Kg süt
4 Kahve fincanı un
11 Çorba kaşığı şeker
Damla sakızı
100 gr tereyağ

Yapılışı:

Un ve şeker kuru olarak karıştırılır, bir tencereye konur. Süt ilave edilerek kısık ateşte, karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
İçine toz hale getirilmiş damla sakızı konur.
Koyu kıvamlı hale gelince ateşten alınıp içine tereyağ ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika kadar mixerle karıştırılır.
Yayvan bir borcama konulur. Servis sırasında üzeri tarçın ve çekilmiş fındıkla süslenir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP