6 Nisan 2009 Pazartesi

Sahan köfte


Rahmetli babaannemden öğrendiğim bu yemek bizim mutfakta sıklıkla yapılır.

Gerekli Malzemeler:

Yarım kg köftelik kıyma
2 Büyük kuru soğan
2 Domates
2 Tatlı kaşığı kimyon
2 Çay kaşığı tuz
100 Gr Tereyağı (veya margarin)
1 Su bardağı su
Bir kaç sap maydanoz

Yapılışı:

Kıymaya kimyon ve tuz katılır , yoğrularak köfte hamuru yapılır. Bu hamurdan parçalar koparılarak, avuç içinde yuvarlak şekil verilir.
Tereyağı bir tavada eritilir . Köfteler bu yağda , altı üstü çevrilerek fazla olmamak şartıyla kızartılır.
Yayvan bir kaba konan, kızarmış köftelerin üzerine halka şeklinde dilimlenmiş soğan ve domates konur .Bir bardak su ve bir çay kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir. Üzeri maydanozla süslenir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP