14 Nisan 2009 Salı

Bulgur

Bulgur pilavını daha çok tüketmeye başladık. Neden mi? Bulgur lifli bir gıda barsaklardan emilimi arttırıyor. Bulgur yiyen kimselerin daha geç acıktığı gözlemlenmiş . Posalı bir yiyecek olduğu için pehriz yaparken gayet faydası oluyor. B vitaminleri açısından zengin .Ayrıca folik asit içerdiği ve bu yüzden hamilelerin yediği takdirde bebeğin beyin gelişimi üzerine olumlu katkıları olduğu saptanmış.
Bulgurlu yiyecekler bulgur pilavı ile sınırlı değil elbet. Çorbalarda hatta böreklerde bile kullanılabilir. Mercimek köftesi ,ezo gelin çorba,kısır,şu an aklıma gelenler.Yaprak dolmasını yaparken pirinç yerine ince bulgur da kulanılabilir çok da güzel oluyor. Baklagillerle birlikte pişirilirse besin değerinin arttığını da unutmamak gerek.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP