11 Mart 2009 Çarşamba

Krepli Mantarlı Tavuk





Gerekli Malzemeler :

Yarım kg kuşbaşı tavuk
100 Gr kültür mantarı
1 Kuru soğan
2 Domates
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Yeşil sivri biber
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
2 Çay kaşığı fesleğen
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı su

Krep için :
4 Yumurta
1.5 Su bardağı un
2 Su bardağı süt
1.5 Su bardağı soda
1 Çay kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1.5 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı rende kaşar peyniri

Yapılışı :

Soğan yemeklik doğranır.Sıvı yağda hafifçe çevrilir. Yeşil biber ve domatesler küçük küçük doğranır ilave edilir. Üç dakika kadar soğanlarla beraber çevrilir.Tavuklar konur .Tuz ,karabiber ,fesleğen ve biber salçası katılır .1 Su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte on dakika pişirilir . Mantarlar yıkanıp ay şeklinde kesilip ilave edilir on dakika daha pişmesi beklenir.


Kreplerin Yapılışı:

Bütün malzemeler çukur bir kapta blender ile karıştırılır. Yağsız tavaya veya krep tavasına çok az sıvı yağ dokülür .Her seferinde bir kepçe (tavanın büyüklüğüne bağlı olarak) karışım konularak altı ve üstü pişirilir.

Sos Yapılışı:

Tereyağı ya da margarin bir kapta eritilir.Un katılarak sararana kadar çevrilir. Altı kapatılıp süt ilave edilir .(Beşamel sos olacak)Topak kaldıysa blender ile giderilir.

Her krepin içine yapılan tavuklu harçtan konur rulo olarak sarılır .Borcam içine dizilir.Üzerine sos ve kaşar rendesi konulup fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

1 yorum:

Anonim

denedim çok güzel oldu.herkese tavsiye ederim;)

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP