Oruk Çorbası
Evde çocuklar olunca onlara yönelik yemekler öncelik kazanıyor . Bu tarifi de yine Sahrap Soysalın "Anne ben acıktım " kitabından uyarladım.
Gerekli Malzemeler:
1 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı sıcak su
1 Çorba kaşığı un
1 Yumurta
1 Çorba kaşığı irmik
1 Kuru soğan
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Çay kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı kuru nane
2 Havuç
2 Kabak
5 Su bardağı tavuk suyu
50 Gr Tereyağı
2 Diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Bulgurun üzerine sıcak su konur , Üzeri kapatılarak on dakika kadar kabarması beklenir. Soğan mutfak robotunda çekilir. 2 çorba kaşığı sıvı yağda çevrilir. Şişen bulgura , kavrulmuş soğan,un,yumurta,irmik, tuz, nane katılarak hamur yapılır. Bu hamurdan küçük köfteler yapılır. Öte yandan bir tencerede tereyağ eritilip kibrit çöpü gibi doğranmış havuç ve kabaklar sarımsaklarla beraber kavrulur . Tavuk suyu İle limon suyu ilave edilip kaynatılır .İçine yapılan bulgurlu köfteler de konulup on dakika daha kaynatılır.
0 yorum:
Yorum Gönder