Patates Kroket
Gerekli Malzemeler :
5-6 Patates
50 Gr Margarin veya tereyağı
3 Yumurta sarısı
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Bir kase galeta unu
2 Çırpılmış yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Patatesler haşlanır ,püre makinasından geçirilir (veya elle püre yapılır) sıcakken içine yağ ve yumurta sarısı ,tuz ,karabiber konur karıştırılır. Bu karışım bir sıkma aletine konur geniş ağızlı kısmı ile hafifçe unlanmış tepsiye iki parmak genişliğindeki şerit halinde sıkılır. (Ben buzdolabı poşetlerinden birine koyup köşesinden genişçe keserek delik açtım ). Patateslerin üzeri tekrar hafçe unlanır ve bıçakla 4 parmak boyunda kesilir.Bir kaseye çırpılmış yumurta bir kaseye de galeta unu konur . Kroketler önce yumurta sonra galeta ununa bulanarak kızartılır.
Ptates kroketleri yaparken dikkat edilecek husus pataesleri haşlarken içine çok su çekmemesidir. Kabukları çatlayıp içine su alırsa fırında biraz kurutulduktan sonra hamur yapılır.
Patatesli hamur yaparken istenirse içine 1 çorba kaşığı lor katılabilir.
1 yorum:
Begüm çok sevdi tatilde , ellerinize sağlık bende yaparım artık :)
Yorum Gönder