İrmik Tatlısı
İlk evlendiğim yıllarda yaptığım bir tatlıydı. Çocuklar yuvadan uçunca yapmaz olmuştum. Her şey birarada olunca, paylaşılınca güzel değil mi? Şimdi çocuklarımın ve torunlarımın yanında bu tatlıyı tekrar yaptım.
Gerekli Malzemeler:
1 Kg süt
8 Çorba kaşığı irmik
11 Çorba kaşığı toz şeker
30 Gr tereyağ (veya margarin)
1 Su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1.5 Su bardağı ceviz (çekilmiş)
Yapılışı:
İrmik ve şeker tencereye konur kuru haldeyken karıştırılır. Tencerenin altı açılır. Süt yavaş yavaş ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirilir. Tencerenin altı kapatılıp tereyağ ilave edildikten sonra üç dakika kadar karıştırılır.
Fazla çukur olmayan bir kaba muhallebinin yarısı dökülür. Araya çekilmiş ceviz ve kuru üzüm serpiştirilir. Üzerine bir kat daha muhallebi dökülür. Üzeri yine ceviz ve kuru üzüm ile süslenir.
Eğer tabak küçükse muhallebiyi üç kat olarak da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder