18 Şubat 2009 Çarşamba

Mantarlı Pilav


Her zaman evde mantar bulunmuyor. Bugün, dünden aldığımız mantarlardan pilav ve kremalı mantar çorbası yapayım dedim.

Gerekli Malzeme:

100 Gr Mantar (Kültür Mantarı)
2 Su bardağı pirinç
1 Kuru soğan
4 Su bardağı tavuk suyu (veya su ile bulyon )
2 Çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
100 Gr tereyağ

Yapılışı: (6 Kişilik )

Soğan mutfak robotunda çekilir. Sıvı yağda hafifçe çevrilir. İçine yıkanıp yarım ay gibi kesilen mantarlar ilave edilir. Tuz konulup 8-10 dakika mantarların pişmesi sağlanır.
Pirinç sıcak su ile yarım saat kadar ıslatılır. Pilav tenceresine tereyağ konur eritilir. Suyu süzülen pirinç ve soğanlı mantar karışımı tencereye konulup üzerine sıcak tavuk suyu (veya normal suda eritilen bulyon ) ve yeteri kadar tuz ilavesiyle yirmi dakika kısık ateşte pişmesi beklenir. Altı kapatılıp, kapakla tencere arasına kalın bir kağıt veya bez konur. Demlenmesi beklenir.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP