19 Şubat 2009 Perşembe

Mantar çorbası


Mantar çorbası

Gerekli malzemeler:

150 Gr mantar
1 Kuru soğan
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Su bardağı tavuk suyu (Su ve bulyon da olabilir )
2 Çorba kaşığı tereyağ
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı süt
2 Çay kaşığı tuz
Yarım paket krema

Yapılışı:

Soğan mutfak robotunda çekilir. Bir yemek kaşığı sıvı yağda çevrilir. Tavuk suyu ilave edilir. Kaynayınca içine yıkanıp küçük küçük doğranmış mantarlar ve tuz ilave edilir. Yirmi dakika kadar pişirilir.

Ayrı bir kapta tereyağı eritilir. Un konur ve sararana kadar çevrilir. Altı kapatılıp ılık süt yavaş yavaş yedirilir. Topak kalırsa el blenderi ile giderilir. Bu karışım mantarların üzerine ilave edilir. On dakika daha pişirilir . Bu arada yarım paket krema ilave edilip karıştırılır.
Bu çorbayı küçük torunum da yiyeceği için sonunda el blenderi ile pütürsüz hale getirdim.

0 yorum:

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP