Hazır yufkadan Patatesli Börek
5 Orta boy patates
1 Kuru soğan
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
5 Yufka
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
2 Yumurta
Tuz
Karabiberağı
Kırmızı biber
30 Gr tereyağ
1 Çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır. Bir yemek kaşığı sıvı yağda çevrilir.
Patatesler haşlanır.Kabukları soyulup ezilir.İçine tuz karabiber ,kırmızı biber kavrulmus soğan katılır harmanlanır.
Sıvı yağ, süt ,su ve bir yumurta bir kapta karıştırılır.
Yufkalardan biri tezgaha yayılır. Sıvı karışım bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürülür.İkinci yufka üzerine konur.Yine sıvı karışım sürülür. Yufkalar önce dörde bölünür.Her bir parça tekrar üçe bölünür.
Bölünen parçaların geniş tarfına patatesli harç konulup rulo şeklinde sarılır.
Böreği hazırlayıp buzdolabında bir müddet bekletin (hatta ben bir gece önceden yapıp bekletiyorum) Fırına koymadan önce 30 gr kadar tereyağı ve 1 çay bardağı sıcak su ile yumurta çırpılır ve üzerine sürülür.
180 derece ısıtılmış fırında bir saat kadar pişirilir.