14 Mart 2009 Cumartesi

Patates Kroket





Gerekli Malzemeler :

5-6 Patates
50 Gr Margarin veya tereyağı
3 Yumurta sarısı
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
Bir kase galeta unu
2 Çırpılmış yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Patatesler haşlanır ,püre makinasından geçirilir (veya elle püre yapılır) sıcakken içine yağ ve yumurta sarısı ,tuz ,karabiber konur karıştırılır. Bu karışım bir sıkma aletine konur geniş ağızlı kısmı ile hafifçe unlanmış tepsiye iki parmak genişliğindeki şerit halinde sıkılır. (Ben buzdolabı poşetlerinden birine koyup köşesinden genişçe keserek delik açtım ). Patateslerin üzeri tekrar hafçe unlanır ve bıçakla 4 parmak boyunda kesilir.Bir kaseye çırpılmış yumurta bir kaseye de galeta unu konur . Kroketler önce yumurta sonra galeta ununa bulanarak kızartılır.
Ptates kroketleri yaparken dikkat edilecek husus pataesleri haşlarken içine çok su çekmemesidir. Kabukları çatlayıp içine su alırsa fırında biraz kurutulduktan sonra hamur yapılır.
Patatesli hamur yaparken istenirse içine 1 çorba kaşığı lor katılabilir.

1 yorum:

Güneş Büyüktelli Akay

Begüm çok sevdi tatilde , ellerinize sağlık bende yaparım artık :)

Her Lokmada Ayrı Bir Lezzet   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP